Toneelvereniging Gastvrij

Grootegast


Toneelvereniging Gastvrij is een bruisende toneelvereniging in het hartje van het Groningse Westerkwartier. Met een rijk verleden en een huidig leden aantal van 39 tussen de 9 en 60 jaar is het boek nog lang niet gesloten. Alle leden voegen op hun eigen manier actief iets toe aan onze vereniging en naast onze leden hebben wij onze vaste vrijwilligers die betrokken zijn bij grime, organisatie, decor en kostuums. Een bedrijvigheid waar je u tegen zegt.

Naast onze "gewone" toneeluitvoeringen die plaatsvinden in november/december is onze vereniging actief op het gebied van jeugdtoneel en organiseert zij één keer in de vijf jaar een openluchtspel in de Notoaristuun in Grootegast of zoals in decmber 2015 spelen we op diverse locaties. Dit alles met als doel om een breed publiek kennis te laten maken en boven alles te laten genieten van onze prachtige hobby theater! Want wat kan het schelen! Lekker tonelen!

De jeugdgroepen van Gastvrij, Jonge Gasten (9-12 jaar) en Hyperactief (12-18 jaar) hebben ook elk jaar een uitvoering. Zij repeteren op de dinsdagavonden. Het seizoen start in het najaar met toneeltrainingen en na een korte winterstop wordt in het voorjaar gewerkt aan een voorstelling.

Bij de oprichting van Gastvrij, in 1972, werd elk jaar een voorstelling in de openlucht gegeven. De vijver in de Notoaristuun was de uitvalsbasis. Op den duur werden de buitenspelen te kostbaar en werd elk jaar een binnenstuk opgevoerd. In 1997 (25 jarig bestaan) zijn de handen ineen geslagen en is er voor het eerst in jaren weer een openluchtspel opgevoerd "De gebochelde". Dit was zo'n succes, dat besloten is dit eens in de vijf jaar terug te laten komen. Zo speelden we in 2002 " De Wijze kater", in 2007 "Lysistrata", in 2012 "Bloed en liefde" en in 2017 heeft u "Sil de dorpsjutter" kunnen bewonderen.

Contact:


Secretariaat Gastvrij


info@toneelvereniginggastvrij.nl